Contact info

We hebben jarenlange ervaring met het verduurzamen van woningen en kunnen u adviseren welke van onze producten het meest geschikt is voor uw woning.

icon_widget_image Maandag-Vrijdag: 08:30 tot 17:00 icon_widget_image Mega Sun Solar, De Run 4350, 5503 LN Veldhoven icon_widget_image (+31) 040 30 308 13 icon_widget_image info@megasunsolar.nl
Image Alt
10 jaar garantie, vrijblijvende offertes, actief in heel Nederland en Vast aanspreekpunt

Glas-Glas vs Glas-Folie zonnepanelen

informatiebank

Zonnepanelen

Glas-Glas vs Glas-Folie zonnepanelen

Glas-glas panelen en glas-folie panelen verwijzen naar twee verschillende typen zonnepanelen die worden gebruikt voor het opwekken van zonne-energie. Het belangrijkste verschil tussen deze twee typen panelen ligt in de manier waarop ze zijn geconstrueerd en de materialen die worden gebruikt in hun productie.

 • Glas-glas panelen: Glas-glas panelen, ook wel bekend als dubbelglaspalen, bestaan uit twee lagen glas aan zowel de voor- als achterkant van het paneel, met fotovoltaïsche cellen ertussen ingeklemd. Deze panelen bieden verbeterde duurzaamheid en betere bescherming tegen vocht, temperatuurschommelingen en mechanische belasting in vergelijking met andere panelentypen. Ze hebben een langere levensduur en zijn over het algemeen minder gevoelig voor degradatie door omgevingsfactoren. De extra laag glas aan de achterkant van het paneel kan ook bijdragen aan een betere esthetiek en bescherming van de elektrische componenten.
 • Glas-folie panelen: Glas-folie panelen bestaan uit een enkele laag glas aan de voorkant en een dunne laag fotovoltaïsche cellen met een beschermende folie aan de achterkant. Deze panelen zijn over het algemeen lichter en flexibeler dan glas-glas panelen, waardoor ze mogelijk geschikt zijn voor toepassingen waar gewicht en flexibiliteit belangrijk zijn. Ze kunnen echter minder duurzaam zijn en gevoeliger voor omgevingsfactoren en mechanische belasting, wat hun levensduur en prestaties in de loop van de tijd kan beïnvloeden.

Over het algemeen kunnen zowel glas-glas panelen als glas-folie panelen efficiënt zijn in het opwekken van zonne-energie, maar de keuze tussen de twee hangt af van de specifieke toepassing, esthetische voorkeuren en budgetoverwegingen. Het is belangrijk om te overwegen welk type paneel het beste past bij de beoogde omgeving en gebruiksomstandigheden.

Voordelen van Glas-Glas panelen

 • Betere Weerstand tegen Ammoniak en Zoutnevel: Glas-glas panelen zijn vaak beter bestand tegen agressieve omgevingsomstandigheden, zoals blootstelling aan ammoniak in agrarische omgevingen en zoutnevel in kustgebieden.
 • Esthetiek en Zichtbaarheid: De extra glaslaag aan de achterkant van glas-glas panelen verbergt de bedrading en elektrische componenten.
 • Verbeterde Duurzaamheid: Glas-glas panelen hebben een robuuste constructie met een extra laag glas aan zowel de voor- als achterkant. Dit resulteert in een langere levensduur en verminderde kans op schade

Voordelen Glas-Folie panelen

 • Lichtgewicht en flexibel

Ze zijn lichter waardoor ze geschikt zijn voor installatie op locaties waar gewichtsbeperkingen gelden

 • Kosten

Ze zijn goedkoper in het produceren en hierdoor zijn ze aantrekkelijk voor projecten met beperkt budget.

 • Efficiëntie bij lage licht omstandigheden

Ze zijn ontwikkeld voor bewolkte gebieden en hierdoor presteren ze beter lage omstandigheden zoals bewolking en diffuus licht.

 • Minder kans op microscheuren
  Glas-folie panelen hebben minder kans op het ontwikkelen van microscheuren die kunnen leiden tot degradatie of visuele defecten, zoals het “snail trail” -effect dat soms wordt waargenomen bij glas-glas panelen.
 • Hogere Tolerantie tegen Schaduw

Sommige glas-folie panelen hebben een betere schaduwtolerantie dankzij hun cel indeling. Dit betekent dat het vermogensverlies door schaduw op individuele cellen wordt verminderd, waardoor de algemene prestaties in gedeeltelijk schaduwrijke omstandigheden kunnen verbeteren.

Nadelen van Glas-Glas panelen

 • Gewicht: Glas-Glas panelen zijn zwaarder dan Glas-Foli panelen. Ze kunnen niet overal geplaatst worden
 • Kosten: Glas-Glas panelen zijn duurder om te produceren waardoor het een veel duurdere investering is. De terugverdientijd is dan ook veel hoger.
 • Installatiecomplexiteit: Door de installatiecomplexiteit vallen de installatiekosten hoger en duurt het langer om deze te installeren.
 • Warmteafvoer: Door de extra bescherming van glas, kan dit leiden tot minder verminderde warmteafvoer. Dit zal de prestatie van de panelen beïnvloeden.
OFFERTE AANVRAGEN

Kostenloos en vrijblijvend

Bespaar energiekosten en verhoog uw wooncomfort met onze zonnepanelen. Ze zorgen voor aanzienlijke besparingen van honderden euro's per jaar op uw energierekening, verhogen de waarde van uw woning en verminderen de CO2-uitstoot van uw huishouden.

95

planning

Op tijd

We houden ons aan onze afspraak

97

onze tevreden

Klanten

Klant staat bij ons centraal

100

Conform

Afspraak

Geen verrassingen achteraf

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?